Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku.
30 min
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
2 łyżeczki pasty pietruszkowej
2-3 łyżeczki żurawiny lub konfitury żurawinowej
2 plastry wędzonego sera
sól
pieprz
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy na dwie sztuki.
Każdą nacieramy pastą pietruszkową, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Następnie nacinamy mięso w kilku miejscach, wkładamy żurawinę i paski wędzonego sera. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Ponownie zawijamy w folię. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, układamy zawinięte mięso i smażymy z obu stron na średnim ogniu.
Komentarze