Filet z kurczaka w paście pietruszkowej

5 (188 ocen)

  • 30 min

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżeczki pasty pietruszkowej
    2-3 łyżeczki żurawiny lub konfitury żurawinowej
    2 plastry wędzonego sera
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pasty Ser

Filet z kurczaka w paście pietruszkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy na dwie sztuki.
    Każdą nacieramy pastą pietruszkową, zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do lodówki na godzinę.
    Następnie nacinamy mięso w kilku miejscach, wkładamy żurawinę i paski wędzonego sera. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Ponownie zawijamy w folię. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, układamy zawinięte mięso i smażymy z obu stron na średnim ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować