Filet z kurczaka w marynacie z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy i osuszamy
papierowym ręcznikiem. Usuwamy
błonki. Nacieramy solą
i pieprzem. Następnie smarujemy z obu stron pesto. Wkładamy
do lodówki na co najmniej
godzinę. Smażymy na
rozgrzanej oliwie z obu stron
po ok. 1,5 minuty.
2.Marchewki obieramy i myjemy.
Kroimy w grube słupki.
Gotujemy we wrzącej wodzie
z 1/2 łyżeczki vegety, aż będzie
miękka. Fasolkę myjemy,
odcinamy końcówki i gotujemy
z pozostałą vegetą. Odcedzamy.
3.Sałatę myjemy, osuszamy
i rwiemy na mniejsze kawałki.
Pomidory myjemy i kroimy na
pół. Ogórka myjemy i razem
z serem kroimy w kostkę. Warzywa
mieszamy. Składniki na
dressing mieszamy i wkładamy
do lodówki.
4.Kurczaka podajemy z warzywami
i sałatką skropioną
dressingiem.
Komentarze