Filet z kurczaka w marynacie z pesto

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jako dietetyczka dużą wagę przywiązuje do tego, by potrawy, które przygotowuję, były zdrowe i smaczne.

Składniki:

  • ● 25 dag filetów z kurczaka
    ● kilka łyżeczek pesto
    ● 3 średnie marchewki
    ● 30 dag fasolki szparagowej
    ● łyżeczka vegety
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki oliwy
    Dressing:
    ● 2 łyżki oliwy
    ● łyżka octu winnego
    ● 1/2 łyżeczki gotowego greckiego sosu sałatkowego
    ● sól, pieprz, cukier
    ● łyżka soku porzeczkowego
    Sałatka:
    ● sałata rzymska
    ● pomidory koktajlowe
    ● ogórek
    ● ser camembert
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w marynacie z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy i osuszamy
    papierowym ręcznikiem. Usuwamy
    błonki. Nacieramy solą
    i pieprzem. Następnie smarujemy z obu stron pesto. Wkładamy
    do lodówki na co najmniej
    godzinę. Smażymy na
    rozgrzanej oliwie z obu stron
    po ok. 1,5 minuty.
  • 2. Marchewki obieramy i myjemy.
    Kroimy w grube słupki.
    Gotujemy we wrzącej wodzie
    z 1/2 łyżeczki vegety, aż będzie
    miękka. Fasolkę myjemy,
    odcinamy końcówki i gotujemy
    z pozostałą vegetą. Odcedzamy.
  • 3. Sałatę myjemy, osuszamy
    i rwiemy na mniejsze kawałki.
    Pomidory myjemy i kroimy na
    pół. Ogórka myjemy i razem
    z serem kroimy w kostkę. Warzywa
    mieszamy. Składniki na
    dressing mieszamy i wkładamy
    do lodówki.
  • 4. Kurczaka podajemy z warzywami
    i sałatką skropioną
    dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować