FILET Z KURCZAKA W KRAKERSOWEJ PANIERCE

4.5 (169 ocen)

  • 30 min

Ciekawy pomysł na chrupiącą panierkę.

  • 30 min

Składniki:

  • -1 filet z kurczaka
    - 2 szkl drobnych krakersów słonych
    - 1 jajko
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w krakersowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy, przecianamy wzdłuż na pół. Rozbijamy filety, oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Krakersy wrzucamy do foliowego woreczka, i uderzamy w nie wałkiem, do uzyskania drobnej panierki.
  • 3. Jajko rozkłucamy, solimy. Filety panierujemy w jajku i krakersach. Smażymy na oleju na złoto.
    Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować