Filet z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo dietetyczny i zdrowy.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g winogrona
    4 podwójne piersi z kurczaka
    1 cebula
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki oleju
    pieprz
    sól
    15 g masła
    1 łyżeczka posiekanego tymianku

Filet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,rozbić,oprószyć solą i pieprzem.Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju.Wraz z płatkami migdałowym smażyć 1 minutę.Zdjęć z palnika,dodać winogrona,tymianek,bułkę tartą i szczyptę soli.Na mięso nałożyć farsz,zrolować i związać.Podsmażyć.Piec z masłem i resztą oleju w naczyniu żaroodpornym 40 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy