Filet z indyka na parze

4.45 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubiona potrawa mego męża. Robię ją nie tylko od święta, ale i na co dzień.

Składniki:

  • ● 25 dag fileta z indyka
    ● jasny sos sojowy
    ● pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● sałata
Wystaw ocenę:

4.45 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z indyka na parze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście sałaty myjemy i dokładnie osuszamy. Mięso myjemy i dokładnie osuszamy. Nacieramy pieprzem i papryką i skrapiamy sosem sojowym. Wkładamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Mięso kładziemy na wkładce garnka do gotowania na parze. Do dolnej części wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 30 minut.
  • 3. Mięso kroimy w mniejsze kawałki. Układamy na liściach sałaty.

Porady

RADY Moniki Gorowej Obiad będzie bardzo lekki, jeśli indyka podamy z dodatkiem warzyw (np. brokuła i marchewki) również gotowanych na parze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować