FILET W SOSIE Z DUSZONYCH RZODKIEWEK

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z duszonych rzodkiewek można zrobić zarówno rewelacyjną zupę jak i cudownie delikatny sos. Tym drugim chciałabym dzisiaj podzielić się ze wszystkimi.

  • 30 min

Składniki:

  • SOS:

    - 2 filety z kurczaka
    - 1 pęczek rzodkiewek
    - 2 dymki ze szczypiorkiem
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - sól, biały pieprz i papryka słodka do smaku
    - 1 szklanka wody
    - 1 łyżka śmietany
    - 1 łyżka mąki

Filet w sosie z duszonych rzodkiewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FILET W SOSIE Z DUSZONYCH RZODKIEWEK 1. Dymkę ze szczypiorkiem delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę. Całość chwilę smażymy. Wrzucamy filety pokrojone na cztery części (każdą sztukę przekrajamy w poprzek i wzdłuż). Smażymy 2-3 minuty. Całość zalewamy wodą z mąką i śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zagotowujemy i podajemy np. z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy