Filet w sosie czekoladowym

0 (0 ocen)

  • Średni

Obiad na słodko

  • Średni

Składniki:

  • - FILETY:: 1 sztuka
    - filety z piersi kurczaka: 4 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 3 łyżki
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - płatki migdałowe: 50 gramów
    - brzoskwinie lub plastry ananasa: 4 sztuki

    - Sos:: 1 sztuka
    - gorzka czekolada: 100 gramów
    - masło: 2 łyżki
    - mleko: 2 łyżki
    - syrop z brzoskwiń lub z ananasów: 3 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Filet w sosie czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.
  • 2. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy