• Filet w piegowatej panierce

    Dodane przez: zzewa

  • pyszny kotlecik z dodatkiem siemienia lnianego

  • Składniki


    6 małych pojedynczych filetów z kurczaka
    2 jaka
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Panierka :
    1,5 szk płatków kukurydzianych
    2 łyżki siemienia lnianego
    2 łyżki bułki tartej
    Dodatkowo :
    olej do smażenia
    mąka do obtaczania

  • Sposób przygotowania

    1.

    Filety umyć i jeśli są za grube rozciąć. Każdy z filetów oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Jajka rozmieszać z majonezem dodając sól i pieprz. W rozdrabniaczu umieścić płatki kukurydziane i siemię lniane i zmiksować. Siemię będzie tylko lekko zmiksowane i widoczne będą ziarenka. Do siemienia i płatków wsypać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Na patelni rozgrzać olej.

    2.

    Każdy filet obtoczyć w mące a następnie zanurzyć w majonezowym jajku i panierować w panierce. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Podawać np. z ziemniakami i surówką.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    zdrowie_na_talerzu, moj_niedzielny_obiad, dania_dla_urody
  • 0 komentarzy

Dodane przez: zzewa

zzewa 530

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-07-03T21:27:33+02:00

89 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »