Filet w kukurydzianej panierce

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest bardzo chrupiący i smaczny.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
    ● 3 łyżki drobno startego żółtego sera
    ● białko
    ● sól
    ● szczypta chili
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Filet w kukurydzianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry. Białko lekko ubijamy. Zanurzamy kawałki mięsa.

  • 2. Mąkę mieszamy z serem. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Dokładnie obtaczamy mięso. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami, duszonym groszkiem oraz surówką.

Porady

Do panierki warto dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka. Zamiast żółtego sera można użyć parmezanu – dzięki niemu mięso będzie miało bardziej wyrazisty smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy