Filet w cieście serowym

4.5 (152 ocen)

Moja rodzina je uwielbia

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
    2 jajka
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki majonezu
    10 dag sera żółtego
    1/2 płaskiej łyżeczki przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Kotlety

Filet w cieście serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i każdą pierś kroimy na 3 części. Rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy obie mąki, majonez i przyprawę do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy. Filety panierujemy w masie serowej i smażymy na rozgrzanym oleju, często je obracając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować