Filet w cieście serowym

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię eksperymentować w kuchni i nadawać zwykłym potrawom niecodzienny smak.

Składniki:

  • ● 1 filet z kurczaka
    ● 3 jajka
    ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ● łyżka mąki pszennej
    ● łyżka majonezu
    ● łyżeczka vegety
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet w cieście serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry grubości
    ok. 1/2 cm.
  • 2. Przygotowujemy ciasto:
    do miski wbijamy jajka, dodajemy
    mąki ziemniaczaną
    i pszenną, majonez, vegetę
    oraz żółty ser. Ciasto dokładnie
    mieszamy (powinno
    być nieco bardziej gęste niż
    naleśnikowe).
  • 3. W cieście zanurzamy kawałki
    kurczaka. Mieszamy,
    aby dokładnie oblepiło mięso.
    Odstawiamy na ok. 30
    minut. Mięso smażymy na
    patelni na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować