filet śledziowy w zalewie octowej

4.5 (195 ocen)

przepis na te sledzie znalazłam w jakiś starych przepisach, teraz są obowiązkowe na każdej imprezie i nie tylko

Składniki:

  • 10 sztuk płatów solonych śledziowych
    5-6 cebul
    2 jajka
    mąka i bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
    ZALEWA
    3szkl. wody
    0,5szkl. octu 10%
    0,5 szkl.cukru
    3-4 szt.ziela angielskiego
    2-3- liscie laurowe
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Filet śledziowy w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. składniki zalewy zagotować, odstawić do wystygniecia..Cebulę zeszklić, ostudzić.Płaty śledziowe, wymoczyć, pokroić na 2- 3 kawałki, obtaczć w mace, jaju i bułce, smażyć na gorącym tłuszczu, odstawić do wystygnięcia.W miseczce układać kolejno cebulę, śledż, cebulę śledż, zalać zimną zalewą, odstawić w chłodne miejsce np.na noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować