Filet pod Pierzynką

4.5 (173 ocen)

  • 60 min

Tą potrawę nauczyła mnie moja mama,gdy nie miała pomysłu na obiad.Wymyśliła Fileta pod PierzynkąWtedy pierwszy raz pomagałem jej przygotowywać obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka,marchewka,2 łyżki majonezu,ser gouda,por,sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy pod folią kuchenną by nie rozpruć delikatnego mięsa,doprawiamy solą i pieprzem,odkładamy do lodówki na 10 minut by mięso było bardziej zwarte.Obieramy marchewkę i pora,ścieramy warzywa oraz ser na tartce na dużych oczkach.Wyciągamy przyprawione mięso,kładziemy na nim warzywa i starty ser wszystko razem ponownie pieprzymy dla uzyskania lepszego smaku,mięso z warzywami i serem smarujemy majonezem dość obficie,mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy od piekarnika na 50 min w 180 stopniach.

Porady

Mięso można podać także z pieczarkami zamiast marchewki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować