Filet pod cebulową pierzynką

0 (0 ocen)

Staram się urozmaicać obiady domownikom. Lubię wymyślać nowe dania, jednocześnie takie by wszystkim smakowały i były szybkie i proste w przygotowaniu. Tym razem połączyłam filet z cebulą:).Wyszły pyszne - zwłaszcza dla zwolenników tradycyjnych smaków.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • 1 niewielka czerwona cebula,
    • 1 niewielka biała cebula,
    • 2 łyżki ketchupu,
    • 1 łyżka musztardy,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
    • Świeżo mielona sól morska do smaku,
    • Olej do smażenia,
    • Natka pietruszki do dekoracji

Filet pod cebulową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie filetu 1. Filet dzielimy na 2 części. Delikatnie rozbijamy i oprószamy przyprawami. Tak przygotowany smażymy z obu stron do miękkości.
    Między czasie przygotowujemy cebulową pierzynkę.
  • Przygotowanie cebulowej pierzynki 2. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowana sparzamy, przelewając ją gorąca wodą. Do gotowej dodajemy musztardę oraz ketchup. Dokładnie mieszamy i doprawiamy.
  • Smażenie 3. Na usmażone filety wykładamy cebulową masę. Dekorujemy i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy