Filet na słodko

0 (0 ocen)

Zawsze smakuje mojej rodzinie

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka, 1 puszka ananasów krojonych, 1 puszka kukurydzy, 1 koncentrat kukurydzy, 4 łyżeczki papryki ostrej w proszku, szczypta soli, 4 łyżeczki mąki, śmietanka do sosów

Filet na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garneczka wsypać kukurydzę, odcedzić, zalać wodą, gotować. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na gorącym tłuszczu. Dodać do gotującej kukurydzy. Ananas z puszki (nie odcedzać) dodać do całości, gotoować do czasu aż kukurydza zmięknie. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, sól, paprykę ostrą (sypką). Wszystko podgotować, zaciągnąć śmietaną i mąką. Podawać z ryżem, surówką lub gotowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy