Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

do jego przygotowanie potrzeba tylko kilka składników i kilka chwil a po upieczeniu mamy bardzo aromatycznie pachnące i smakujące nieziemsko mięso:)))

  • 5 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    5 łyżek musztardy (ja użyłam musztardy w stylu amerykańskim)
    5 łyżek miodu płynnego
    1/3 szklanki orzeszków ziemnych
    1/3 szklanki migdałów
    sól ziołowa
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż, wkładamy do naczynia żaroodpornego i delikatnie posypujemy solą ziołową i przyprawą do kurczaka.
  • 2. Orzeszki i migdały drobno rozdrabniamy w blenderze.
  • 3. W miseczce mieszamy musztardę, miód, zmiksowane orzeszki z migdałami, mieszamy i smarujemy filety.
  • 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i zapiekamy pod przykryciem 30 minut następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować