Filet drobiowy z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szalotki siekamy i szklimy na
oleju. Dodajemy ryż i curry. Zalewamy
150 ml wina i wodą,
solimy. Gotujemy 15 minut pod
przykryciem. Z reszty wina, żółtka,
mąki oraz szczypty cukru
i soli przygotowujemy ciasto.
2.Filety solimy, oprószamy
pieprzem i smażymy na oleju.
Podlewamy bulionem i dusimy
15 minut. Mięso wyjmujemy,
wywar zagęszczamy zasmażką
i przyprawiamy do smaku.
3.Do ciasta dodajemy ubitą
z białka pianę, mieszamy i zanurzamy
czereśnie. Smażymy na
głębokim oleju. Szczypiorek drobno kroimy, mieszamy z ryżem
i podajemy z mięsem polanym
sosem. Potrawę dekorujemy
czereśniami.
Komentarze