Fileciki w boczku

0 (0 ocen)

Dzięki plastrom boczku mięsko jest soczyste i pyszne,zapraszam:)

Składniki:

  • 5 pojedynczych piersi z kurczaka
    sok z 1/2 cytryny
    3 łyżki oleju
    2 łyżeczki majeranku suszonego
    1 łyżeczka cząbru suszonego
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    1 łyżeczka przyprawy kebab
    10 plastrów boczku ( ja miałam surowy)

Fileciki w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu. Każdą pierś przekroić na pół. W miseczce wymieszać sok z cytryny z olejem i kolejno dodawać przyprawy i dokładnie wymieszać marynatę. Zalać marynatą mięso,wymieszać. Każdy kawałek owinąć w plaster boczku i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 st. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć kawałki mięsa. Włożyć blachę do piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 200 st. Po 15 minutach zmniejszyć do 180 i piec mięso jeszcze około 7-10 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy