Filecik w stylu leczo

0 (0 ocen)

Aromatyczne mięsko z kurczaka z przepyszny, kolorowym farszem czyli smak i zdrowie w jednym daniu:) serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1/2 cebuli
    1/8 żółtej papryki
    1/8 czerwonej papryki
    1/8 zielonej papryki
    1 różyczka kalafiora
    1 łyżka ketchupu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2 łyżki oleju
    sól,pieprz
    1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
    1/4 łyżeczki czerwonej ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filecik w stylu leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Delikatnie rozbić. Natrzeć mieszanka pieprzu, soli, papryki i rozmarynu.
  • do papryki dodac ketchup 2. Cebulę drobno poszatkować. Zeszklić na jednej łyżce oleju. Dodać trzy kolory papryki pokrojone w małą kosteczkę. Zesmażać około 4-5 minut i doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dodać ketchup. Wymieszać. Ostudzić.
  • rozłożyć farsz na mięsie 3. Na płacie mięsa rozsmarować cały paprykowy farsz. Różyczkę kalafiora przekroić na pół i ułożyć na farszu z papryki. Zrolować mięso. Zabezpieczyć wykałaczkami.
  • mięso posmarować pastą z koncentratu 4. Do miseczki wlać ostatnią łyżkę oleju i dodać koncentrat i dobrze wymieszać. Taką pastą posmarować mięso z obu stron i położyć w silikonowej formie lub na blasze wyłożonej papierem. Piec w 200 st około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować