• FILADELFIA

    Dodane przez: RENATA30

  • SMAK TEGO CIASTO TO NICZYM POEZJA. KAŻDY KTO SPRÓBUJE TEGO CIASTA SAM DOWIE SIĘ O JEGO BAJECZNYM I NIEPOWTARZALNYM SMAKU.

  • Składniki

    I warstwa spód:
    600 g. nutelli
    1 opakowanie sucharów ( firmy mamut)

    II warstwa:

    3 serki mascarpone po 250 g
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie płatków migdałowych

    III warstwa

    0,5 litra śmietany 30 %
    1 śnieżka w proszku
    3 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 galaretka wiśniowa
    2 łyżki żelatyny
    1 szklanka wody
    wiśnie bez pestek z kompotu

    IV warstwa

    0,5 litra kompotu wiśniowego
    2 galaretki wiśniowe


  • Sposób przygotowania

    1.

    I warstwa: suchary zmielić w maszynce i wymieszać z nutellą i wyłożyć na spód blaszki. Wyrównać łyżką

    2.

    II warstwa: serki wymieszać z cukrem i wyłożyć na I warstwę i posypać płatkami migdałów

    3.

    III warstwa: śmietanę ubić z cukrami i śnieżką. Galaretkę i żelatynę rozpuścić razem w 1 szklance gorącej wody i troszkę podstudzić ( żeby była letnia) i dodać do ubitej śmietany ciągle mieszając. i wylać na II warstwę. Gdy będzie tężała to posypać wierzch wiśniami.

    4.

    IV warstwa: Kompot zagotować. Galaretkę rozpuścić w kompocie, i wystudzić. Tężejącą polać wierzch i wstawić do lodówki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie
  • 5 komentarzy
    • Mirela
      2013-01-31T17:20:26+01:00 Mirela
      mniamm ,mniaam super:)
    • Gość
      2013-02-05T23:03:47+01:00 iwra33 (gość) IP: 88.156.*.*
      Na jaka blaszke jest ciasto?
    • Gość
      2013-03-22T17:07:33+01:00 siwa (gość) IP: 95.160.*.*
      jakiej średnicy ma byc ta blaszka
    • RENATA30
      2013-03-24T22:21:01+01:00 RENATA30
      witam
      przepraszam ze nie odzywałam się, ale postaram się nadrobić stracony czas
      blaszka na to ciasto to tradycyjna 35x25
    • talinka
      2013-11-04T14:11:43+01:00 talinka
      Przepyszne!! jedno z lepszych ciast jakie jadłam!!

Dodane przez: RENATA30

RENATA30 2

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-04-16T21:30:33+02:00

13638 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »