Figa z makiem i makaronem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ostatnio chodziła za mną figa z makiem... i z makaronem. Wyszło smacznie i bardzo... świątecznie! Mam więc już pewniaka na wigilijny stół czyli kluski z makiem i figami.

  • 20 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu wstążki
    • 3 łyżki gotowej masy makowej z puszki
    • 10 świeżych małych fig
    • 3/4 szklanki słodkiej śmietanki
    • 3 łyżki masła
    • 3 łyżki miodu

Figa z makiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Figa z makiem i makaronem 1. • Ugotować makaron w osolonej wodzie.
    • Rozgrzać masło i krótko przesmażyć pokrojone na ćwiartki figi.
    • Wyjąć figi i dodać do masła mak i śmietankę, dokładnie wymieszać i zagotować. Na koniec dodać miód.
    • Makaron wymieszać z sosem makowym i figami.

Porady

Danie na wigilijny stół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy