Dzięki moim różnych pomysłom przyrządzania makaronu na tysiąc sposobów, wpadłam na pomysł połączenia pieczarek, fasolki szparagowej, młodej cebulki i jajka razem. Idealne danie bez mięsne.
Fettuccini z pieczarkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie: Pokrój w kostkę pieczarki i cebulkę, ugotują fasolkę szparagową na ząb i makaron jak na opakowaniu. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzuć pieczarki i rozgnieciony czosnek, dopraw solą i pieprzem. Między czasie dodaj fasolkę szparagową, młodą cebulkę i przez 2 minuty niech się jeszcze wszystko podusi, na koniec wbij jedno jajko i wymieszaj energicznie, tak żeby nie powstała jajecznica. Jak chcesz bardziej kaloryczne danie to dodaj starty parmezan.
Komentarze