Fettuccini z pieczarkami i fasolką szparagową

4.5 (200 ocen)

  • Dla 2 osób

Dzięki moim różnych pomysłom przyrządzania makaronu na tysiąc sposobów, wpadłam na pomysł połączenia pieczarek, fasolki szparagowej, młodej cebulki i jajka razem. Idealne danie bez mięsne.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    - makaron fettuccini (400 g)
    - pieczarki (200 g)
    - młoda cebulka
    - fasolka szparagowa mrożona (200 g)
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 jajko
    - oliwa
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fettuccini z pieczarkami i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie: Pokrój w kostkę pieczarki i cebulkę, ugotują fasolkę szparagową na ząb i makaron jak na opakowaniu. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzuć pieczarki i rozgnieciony czosnek, dopraw solą i pieprzem. Między czasie dodaj fasolkę szparagową, młodą cebulkę i przez 2 minuty niech się jeszcze wszystko podusi, na koniec wbij jedno jajko i wymieszaj energicznie, tak żeby nie powstała jajecznica. Jak chcesz bardziej kaloryczne danie to dodaj starty parmezan.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować