Fetikoski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tę znakomitą i niecodzienną potrawę, którą z mężem się wprost zajadamy, przygotowuję dość często.

Składniki:

  • ● 2 fi lety z kurczaka
    ● sól
    ● pieprz
    ● 10 dag fety
    ● 10-15 dag wędzonego boczku

Fetikoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fetikoski 1. Filety myjemy, osuszamy papierowym
    ręcznikiem i kroimy
    w podłużne plastry. Lekko rozbijamy.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Fetę kroimy w plastry
    i układamy na filetach. Zwijamy
    w roladki.
  • Fetikoski 2. Boczek kroimy w plastry
    (tyle, ile jest plastrów mięsa).
    Każdą roladkę owijamy boczkiem
    i spinamy wykałaczkami.
    Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze
    200 °C.

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy