Feta w oliwie i ziolach

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min

Dosc czesto zostaje mi kawalek fety ,nie zawsze umiem ja spozytkowac na drugi dzien .Aby sie nie popsula zalewam ja oliwa ,dodajac rozne dodatki. Tym razem ziola ,czosnek i pieprz kolorowy. Taka fete mozna przechowywac w lodowce do 2 tygodni.

  • 10 min

Składniki:

  • * 200g twardej fety
    * 6 lyzek mixsu suszonych ziol (Oregano,tymianek,rozmaryn,natka pietruszki,czaber)
    * 2 zabki czosnku
    * 8 do 10 czarnych lub zielonych oliwek
    * 1 lyzka pieprzu kolorowego
    * swieze ziola (kolendra ,bazylia,oregano,rozmaryn)
    * oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Feta w oliwie i ziolach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • feta w kostce 1. Fete nalezy pokroic w kostke .
  • feta w ziolach
2. Kazda kostke nalezy obtoczyc w suszonych ziolach.
  • 3. Nastepnie ukladamy w sloiku warstwami ,wszystkie nasze skladniki : swieze ziola,kilka zairen pieprzu,czosnek ,oliwki ,feta i tak do wyczerpania skladnikow. Zalewamy oliwa.
  • 4. Nastepnie zamykamy szczelnie sloik i odstwiamy na okolo 24 godziny do lodowki.
  • 5. W lodowce mozna przechowywac do 2 tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA czwartek 28.08.2014 http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?page=100

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować