Zmodyfikowałam moje"rafaello". Pozostawiłam krakersy, wiórki kokosowe zamieniłam na orzechy oraz użyłam prawdziwej, ciemnej czekolady deserowej. Smak mnie zadowala, nawet bez użycia czekoladek.Ciasto jest miękkie, wilgotne i mocno czekoladowe, z wyczuwalnymi orzechami.
4.5 (155 ocen)
Porady
"Ferrero Rocher" ich smak zna chyba każdy. Pyszne czekoladowo-orzechowe pralinki z delikatnym kremem w środku. Zrobiłam już dwie wersje "Rafaello""Rafaello" bez pieczenia na herbatnikach oraz"Rafaello" z mlekiem kokosowym na krakersach, ale ani jedno "Ferrero Rocher". Szukałam inspiracji w necie, lecz większość przepisów, to ciasta pieczone z dodatkiem czekoladek. Postanowiłam więc, zmodyfikować moje "rafaello". Pozostawiłam krakersy, wiórki kokosowe zamieniłam na orzechy oraz użyłam prawdziwej, ciemnej czekolady deserowej. Ciasto jest miękkie, wilgotne i mocno czekoladowe, z wyczuwalnymi kawałkami orzechów Dodatkową zaletą jest to, że robi się je bez pieczenia oraz bez słynnych czekoladek, dzięki temu oszczędzamy i czas, i koszty. Przepis mojego autorstwa. Zapraszam na http://esmeraldazesmakiem.blogspot.com.es/ lub https://www.facebook.com/EsmeraldaZeSmakiem
Komentarze