FAWORKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Faworki są tak dobre, że znikają z prędkością światła :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g maki pszennej
    3 żółtka
    3 łyżki śmietany 18 %
    szczypta soli
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżka spirytusu
    cukier puder do oprószenia

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. · Zagnieść ciasto z podanych składników.
    · Przy pomocy tłuczka lub wałka obić ciasto przez kilkanaście minut. Składać na pół i uderzać dalej.
    · Podzielić na mniejsze części i wałkować najcieniej jak się tylko da.
    · Pociąć na paski radełkiem, w każdym zrobić nacięcie, przewlec przez otwór.
    · Piec na gorącym smalcu lub oleju.
    · SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy