Faworki mięsne z boczkiem

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciekawa propozycja dla tych, którym znudziły się tradycyjne kotlety.

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● ok. 15 plastrów wędzonego boczku
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 jajka i bułka tarta do panierowania
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faworki mięsne z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy, aby powstało ok. 15
    cienkich wąskich pasków Oprószamy solą i pieprzem.
    Na każdym układamy plaster
    boczku. Fileta i boczek
    przecinamy pośrodku i przewijamy
    jak faworki.
  • 2. Panierujemy w rozkłóconych
    jajkach i bułce. Smażymy
    z obu stron, aż panierka
    będzie złocista.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować