Faworki last minute (z ciasta francuskiego)

0 (0 ocen)

Świetny i prosty przepis na faworki w wersji light. Robi się je błyskawicznie, praktycznie bez żadnej pracy, zawsze wychodzą i smakują naprawdę pysznie.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    cukier puder

Faworki last minute (z ciasta francuskiego) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy, następnie radełkiem lub nożem kroimy je na paski o grubości około 2, 5 cm, długość według uznania. Na środku każdego paska robimy nacięcie, przez które przewlekamy jeden koniec ciasta.
    Formę wykładamy papierem do pieczenia, a na nim układamy faworki.
    Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez około 12-15 minut w temperaturze 180-200 °C.
    Gotowe studzimy, a następnie posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szybkie pierniczki last minute