Faworki

4.5 (140 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Faworki lubi moja rodzina i znajomi. Z białek, które zostają po usmażeniu faworków, piekę ciasto.

Składniki:

  • ● 60 dag mąki
    ● 1 jajko
    ● 6 żółtek
    ● 3 łyżki gęstej śmietany
    ● 2 kieliszki spirytusu
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Desery Faworki

Faworki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicy wyrabiamy ciasto.
    Gotowe ciasto wstawiamy
    do lodówki na ok. pół
    godziny. Później cienko wałkujemy
    i wykrawamy radełkiem
    paski, w których pośrodku
    robimy nacięcie.
    Przewlekamy przez nie jeden
    koniec ciasta.
  • 2. Faworki smażymy na gorącym
    oleju. Układamy na
    papierowym ręczniku, a gdy
    wystygną, posypujemy cukrem
    pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować