Faszerowany udziec z indyka

4.5 (157 ocen)

Faszerowany udziec z indyka

Składniki:

  • Mięso:
    1,2 kg udziec z indyka bez kości
    Marynata:
    1 szklanka czerwonego wina
    3 łyżki oleju
    3 liście laurowe
    natka pietruszki
    5 ziaren kolorowego pieprzu
    duża szczypta tymianku
    duża szczypta bazylii
    3 ząbki czosnku (pokroić w plasterki)
    Farsz:
    250 g mięsa mielonego wieprzowego
    2 łyżki grubo posiekanej natki pietruszki
    1 duże jajko
    2 łyżki bułki tartej
    1/2 średniej czerwonej papryki (pokroić w kostkę)
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Faszerowany udziec z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udziec z indyka rozkroić aby powstał duży płat ,lekko utłuc tłuczkiem do mięsa.
  • Faszerowany udziec z indyka 2. Wszystkie składniki marynaty zagotować,ostudzić.
  • 3. Składniki farszu połączyć ze sobą,doprawić solą i pieprzem.
  • Faszerowany udziec z indyka 4. Mięso posmarować farszem i zwinąć
  • Faszerowany udziec z indyka 5. Mięso obwiązać nicią,włożyć do rękawa do pieczenia,wlać do środka marynatę,zamknąć klipsem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
  • 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec około 2 godzin w temp. 180 stopni.
  • Faszerowany udziec z indyka 7. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw,wtedy mięso ładnie się przyrumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Parzony udziec z indyka

4.49 (201 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Parzony udziec z indyka

evita0007 Pyszne mięsko do pieczywa :)

To może cię zainteresować