Faszerowany makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonym wrzątku z 1 łyżką oleju al. dente wg instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić na sitku i przelać zimną wodą.
2.Jajka obrać ze skorupek, pokroić najpierw na plastry, następnie z drobną kostkę. Tak samo zrobić z plastrem szynki. Włożyć do miski, dodać jogurt grecki, musztardę i tarty chrzan. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Ponownie wymieszać i faszerować łyżeczką wcześniej ugotowany makaron. Faszerowane makarony ułożyć najlepiej na talerzu do podawania jajek. Pozostałą pastę ułożyć dekoracyjnie na środku talerza. Całość udekorować natką pietruszką.
Porady
Do farszu można dodać drobno pokrojoną cebulkę lub szczypiorek. Przystawka nada się również na wielkanocne śniadanie.
Komentarze