Faszerowany kabaczek

0 (0 ocen)

  • 60 min

obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i lubię wymyślać coś nowego smacznego no i szybkiego przede wszystkim polecam

  • 60 min

Składniki:

  • duży kabaczek, 0,5kg mięsa mielonego, 2+1 cebule, 2 papryki czerwone, 0,5 kg pieczarek, sól, pieprz, papryka, koncentrat pomidorowy, tłuszcz do smażenia, ser do posypania wierzchu

Faszerowany kabaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczek myjemy, kroimy na pół i oczyszczamy z nasion. Ze środka wykrawamy trochę miąższu i kroimy go na kawałki. kabaczek solimy i odstawiamy go do lodówki. Jedną cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy mielone i kiedy woda odparuje dodajemy pokrojoną w paski paprykę. wszystko razem smażymy, przyprawiamy solą pieprzem papryką i dodajemy dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego, mieszamy.Pieczarki myjemy, kroimy i smażymy. Pozostałe dwie cebule kroimy w pióra, lekko podsmażamy i dodajemy miąższ kabaczka przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy prawie do miękkości. Wyciągamy kabaczka i faszerujemy go miąższem z cebulą, pieczarkami i mielonym z papryką. Kładziemy kabaczka na blaszce i pieczemy 25 min w 180*C Po tym czasie posypujemy go startym serem i zapiekamy jeszcze 10 min.

Porady

Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy