Faszerowane ziemniaki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem matematyczką, pracuję w agencji rynku rolnego. Na co dzień dla rodziny gotuje mama, aleweekendy należą do mnie.

Składniki:

  • ● 10 dag pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 10 ziemniaków
    ● puszka pomidorów bez skórki
    ● śmietana 18-proc.
    ● 3 ząbki czosnku
    ● olej
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● pieprz
    ● sól
    ● bazylia

Faszerowane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym
    oleju. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w plastry, wsypujemy
    do cebuli. Dodajemy
    pomidory, sól, pieprz i bazylię.
  • Faszerowane ziemniaki 2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach,
    obieramy, przekrawa my wzdłuż na pół i wydrążamy.
    Środki napełniamy farszem,
    posypujemy serem. Pieczemy
    30 minut w temp. 180 °C.
  • 3. Czosnek obieramy, przeciskamy
    przez praskę i mieszamy
    ze śmietaną. Sosem polewamy
    ziemniaki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy