FASZEROWANE UDKA

4.5 (188 ocen)

Przepis teściowej na pracochłonne ale pyszne danie.

Składniki:

  • 4 udka kurczaka
    4 łyżki posiekanej pietruszki
    4 łyżki startego sera żółtego
    2 ząbki czosnku polskiego
    przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka pikantna Prymat, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć i osuszyć. Ściągnąć skórę, aż do końca kości ( ja u góry kość łamię uderzając w nią tłuczkiem ). Odciąć mięso od kości, zmielić je maszynką na sitach o grubych oczkach. Dodać pietruszkę , ser żółty i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Udka napełnić farszem. Zamknąć zwijając skórę do środka udka. Po wierzchu posypać papryką słodką, solą i pieprzem.
    Do naczynia żaroodpornego wlać olej. Włożyć udka, tą stroną gdzie skóra jest zawinięta do dołu ( żeby się nie otworzyły ). Piec w temperaturze 160 °C przez ok. 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować