Faszerowane Skrzydełka

4.5 (158 ocen)

Przyznam się że robiłam to pierwszy raz i zajeło mi to aż 39 minut z zegarkiem na ręku hihi ^^ Ale wyszły bardzo smaczne :)

Składniki:

  • 6 sztuk skrzydełka z kurczaka
    1 papryczka chili
    1 cebula
    1 łyżka sos sojowy-ciemny
    1 pierś z kurczaka pojedyncza (zmielona)
    1 garść nać piertuszki (posiekana)
    1 ząbek czosnek
    papryka słodka czerwona (wg.uznania)
    przyprawa do kurczaka złocista(wg.uznania)
    oliwa
    sól,pieprz (wg.uznania)
    Ponadto:

    Ostry nożyk !!! ;)
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowane skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy -osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie je trybujemy ( u mnie to były wszystkie kości aż do lotki)
  • 2. Papryczkę myjemy i usuwamy nasionka ,cebule i czosnek obieramy. Wszystko kroimy dość drobno. Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa z posiekaną pietruszką (lekko solimy i pieprzymy) i podsmażamy do miękkości -mieszając.
  • 3. Do miski wkładamy zmielone mięso z piersi kurczaka dodajemy warzywa,doprawiamy i mieszamy. Następnie tym farszem nadziewamy nasze skrzydełka.
  • Faszerowane Skrzydełka 4. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy skrzydełka,posypując je przyprawą do kurczaka i papryką słodką.Pieczemy 60 minut.Pierwsze 30 pod przykryciem następnie odkrywamy,przekładamy na drugą półkę od góry i pieknie podpiekamy następne 30 minut,w między czasie przekręcając . I gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować