Faszerowane skrzydełka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Podajemy z dowolną surówką i pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • ok. 8 skrzydełek z kurczaka
    15 dag pieczarek
    posiekana cebula
    2 ząbki czosnku
    przyprawy: przyprawa uniwersalna, pieprz, ostra mielona papryka, majeranek
    olej
    łyżka posiekanej natki pietruszki

Faszerowane skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, usuwamy lotki oraz kości z najgrubszej części. Oprószamy przyprawami.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i smażymy z cebulą na oleju. Doprawiamy, studzimy
    i mieszamy z natką. Farszem nadziewamy skrzydełka. Zszywamy.
  • 3. 50 ml oleju mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem i papryką. Polewamy skrzydełka. Chłodzimy 5 godzin. Grillujemy z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy