FASZEROWANE ROLADKI Z MIELONEGO

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ponieważ uwielbiam mięso mielone (zwłaszcza z udek z kurczaka), to staram się przygotowywać z niego, dla mojej rodzinki, różne dobre dania.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • MASA MIĘSNA:

    - 1/2 kg mięsa mielonego
    - 1 kajzerka namoczona w bulionie i odciśnięta
    - 3 łyżki bułki tartej
    - 3 łyżki mąki
    - 1 łyżka sosu sojowego
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 łyżka szczypiorku
    - 2 małe dymki
    - sól i pieprz do smaku
    - 1/2 szklanki przegotowanej wody

    FARSZ:

    - 1 duża cebula
    - 1 łyżka oleju
    - 2 łyżki kiszonej kapusty
    - szczypta soli i cukru
    - 1 łyżka wody

    SOS:

    - 25 dag brązowych pieczarek
    - łyżka oleju
    - łyżka mąki
    - łyżka śmietany (ja dałam 30%)

    DODATKOWO:

    - olej do smażenia
    - mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane roladki z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FASZEROWANE ROLADKI Z MIELONEGO 1. Masę miesną dokładnie wyrabiamy i odstawiamy.
    Cebulę na farsz drobno kroimy i podsmażamy. Doprawiamy solą i cukrem. Dodajemy kapustę kiszoną i wodę. Dusimy do miękkości.
    Masę mięsną dzielimy na 7 części. Każdą rozpłaszczamy na wilgotnej dłoni i nakładamy farsz. Rolujemy nadając kształt wrzeciona. Każdą roladkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
    Usmażone roladki wyjmujemy a na powstałym tłuszczu smażymy pokrojone w plastry pieczarki. Przekładamy roladki do pieczarek i zalewamy wodą z mąką i smietaną. Doprawiamy, zagotowujemy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować