Faszerowane roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory, selery oraz marchewki
myjemy, obieramy, kroimy
w małą kostkę. Ogórki, szynkę
i boczek też kroimy w kostkę.
2.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy na 8 długich kotletów.
Wkładamy między dwa
kawałki folii spożywczej
i cienko rozbijamy. Oprószamy
solą i pieprzem, następnie
smarujemy musztardą. Na 4 kotletach rozkładamy połowę
warzyw i boczek, a na pozostałych
szynkę i ogórki. Mięso
zwijamy w roladki, spinamy
wykałaczkami.
3.Roladki podsmażamy na
rozgrzanym oleju z masłem.
Dodajemy posiekaną cebulę.
Wkładamy resztę warzyw,
wlewamy wino i bulion. Dusimy
ok. 40 minut. Roladki wyjmujemy,
sos mieszamy ze
śmietaną. Podgrzewamy. Doprawiamy
solą i pieprzem.
Warzywa z sosem przekładamy
na talerz, na wierzchu
układamy roladki.
Komentarze