Faszerowane roladki wołowe

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Jestem mamą 5-letnich bliźniaków – Michała i Mateusza. Cieszy mnie, gdy po obiedzie mówią:„Mamo, to było pyszne”.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 60 dag wołowiny zrazowej
    ● 2 pory
    ● 2 selery
    ● cebula
    ● 2 marchewki
    ● 5 dag boczku
    ● 3 łyżki musztardy francuskiej
    ● 2 małe ogórki konserwowe
    ● 10 dag gotowanej szynki
    ● 200 ml bulionu mięsnego (może być z kostki)
    ● 20 dag śmietany
    ● 100 ml białego wina
    ● 2 łyżki oleju
    ● łyżka masła
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane roladki wołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane roladki wołowe 1. Pory, selery oraz marchewki
    myjemy, obieramy, kroimy
    w małą kostkę. Ogórki, szynkę
    i boczek też kroimy w kostkę.
  • Faszerowane roladki wołowe 2. Mięso myjemy, osuszamy
    i kroimy na 8 długich kotletów.
    Wkładamy między dwa
    kawałki folii spożywczej
    i cienko rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem, następnie
    smarujemy musztardą. Na 4 kotletach rozkładamy połowę
    warzyw i boczek, a na pozostałych
    szynkę i ogórki. Mięso
    zwijamy w roladki, spinamy
    wykałaczkami.
  • Faszerowane roladki wołowe 3. Roladki podsmażamy na
    rozgrzanym oleju z masłem.
    Dodajemy posiekaną cebulę.
    Wkładamy resztę warzyw,
    wlewamy wino i bulion. Dusimy
    ok. 40 minut. Roladki wyjmujemy,
    sos mieszamy ze
    śmietaną. Podgrzewamy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
    Warzywa z sosem przekładamy
    na talerz, na wierzchu
    układamy roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować