Faszerowane roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Roladki są kruche i wyśmienite.

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:( na około 10kawałków)

    4kg szynki wieprzowej

    1papryka

    1 duża cebula

    2 ogórki kiszone

    1 kawałek kiełbasy owędzanej

    1 skibka chleba

    10 małych pieczarek

    musztarda

    sól, wegeta, pieprz

Faszerowane roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Szynkę kroimy tak jak na schabowe i je rozbijamy.

    2. Cebulę, paprykę, ogórki, kiełbasę, pieczarki i chleb kroimy na grubsze paski

    3. Każdy płat mięsa smarujemy cienką warstwą musztrady oraz przyprawiamy solą, pieprzem i wegetą.

    4. Na każdy płat szynki kładziemy pasek cebuli, papryki, ogórka, kiełbasy, chleba i jedną pieczarkę pokrojoną na plastry, to wszystko zwijamy w rulon i wbijamy igłami do rolad tak aby farsz nam nie wyleciał podczas smażenia.

    5. Roladki smażymy na złocisty kolor, podczas smażeniia roladkii przyprawiamy sproszkowaną czerwoną papryką.


Porady

Danie można podać z ziemniakami, z pysznym sosem od roladek i z surówką, modrą kapustą albo kapustą kiszoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy