Faszerowane roladki drobiowe w galarecie

4.5 (198 ocen)

Lubię bawić się sztuką kulinarną i lubię zaskakiwać nowościami w kuchni .Jest to świetny relaks, a przy okazji powstają moje małe"dzieła sztuki" . Ta potrawa zrobiła furorę na przyjęciu rodzinnym .

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    ok. 20 dag mięsa mielonego
    1 duży serek topiony,np. z pieczarkami ( wiąże mięso )
    cebula
    kilka pieczarek
    jedna łyżka bułki tartej
    przyprawy: sól,pieprz,czosnek granulowany,majeranek,suszone pomidory,dwie łyżki koperku, przyprawa do kurczaka,kostka rosołowa
    żelatyna
    kukurydza do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane roladki drobiowe w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi przekroić wzdłuż tak,aby powstał jeden płat,lekko rozbić.Posypać przyprawą do kurczaka , czosnkiem,pieprzem oraz suszonymi pomidorami.
  • 2. Mięso mielone doprawić,dodać serek topiony,pieczarki starte na tarce o grubych oczkach,koperek,bułkę tartą.Podzielić na dwie części.
  • 3. Mięso mielone rozłożyć na przygotowanych wczesniej płatach,zrolować i obwiązać bawełnianą nicią.Rolady zawinąć w folię aluminiową i gotować na wolnym ogniu ok. 40 minut w rosole,wyjąć,wystudzić,pokroić w plastry.
  • 4. Pozostały wywar przecedzić,zakwasić sokiem z cytryny,rozpuścić w nim żelatynę.
  • 5. Na półmisku układać krążki rolady,udekorować kukurydzą,zalać galaretą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować