Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pomysł na oryginalną przystawkę.

  • 15 min

Składniki:

  • 8 pomidorów
    pół szklanki ryżu
    1 puszka tuńczyka
    1 puszka kukurydzy
    1 czerwona papryka
    1 ząbek czosnku
    pół łyżeczki soli
    szczypta pieprzu
    3 łyżki bulionu z kostki

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę opłukać, wykroić gniazdko nasienne. Pokroić w kostkę. Ryż wymieszać z tuńczykiem oraz warzywami. Skropić bulionem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz czosnkiem. Pomidory wydrążyć. Napełnić je farszem. Piec do miękkości (ok.15 minut w 200 stopni C). Po upieczeniu zdjąć skórkę z pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy