Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszna, kolorowa i bardzo sycąca przystawka. Idealna na lato:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 dużych pomidorów,
    100 ryżu pełnoziarnistego,
    2 ogórki małosolne,
    1/2 czerwonej papryki,
    wędzona pierś z kurczaka,
    sól, pieprz,
    świeża bazylia,
    2 łyżki majonezu.

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowe faszerowane pomidory 1. Pomidory umyć, odciąć górną część i wydrążyć. Miąższ połączyć z oczyszczoną i pokrojoną w kostkę papryką oraz pokrojone w kostkę ogórki. Ryż ugotować na sypko, odcedzić i ostudzić. Połączyć z pokrojonymi warzywami. Pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, połączyć z warzywami. Dodać majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Dodać 2 łyżki świeżej posiekanej bazylii. Wszystko wymieszać. Masą faszerować pomidory. Udekorować bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy