Faszerowane pomidorki

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybka i pyszna przekąska

  • 60 min

Składniki:

  • 9 pomidorów średniej wielkości
    200 sera żółtego
    0,5 słoika oliwek czarnych
    Natka pietruszki
    sól, pieprz, czosnek granulowany.

Faszerowane pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pomidorach odcinamy wierzchy i wykrawamy miąższ. Układamy na blaszce do pieczenia.
    Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, pokrojone drobno oliwki oraz dodajemy pokrojony wydrążony wcześniej miąższ z pomidorów.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pomidory. Zapiekamy 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Najlepiej smakują na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy