Faszerowane pieczarki posprzątane

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne do wykorzystania resztek z lodówki

  • 40 min

Składniki:

  • 15 pieczarek
    0,5 laski kiełbasy zwyczajnej
    Cebula
    Papryka
    10 dag sera żółtego
    Papryka ostra w proszku lub przyprawa do gyrosa
    Sól, pieprz

Faszerowane pieczarki posprzątane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać.
    Farsz: trzy całe pieczarki i trzonki wszystkich pieczarek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Kiełbasę, cebulę i paprykę drobno pokroić, podsmażyć razem z startymi pieczarkami na maśle. Do zimnego farszu dodać ser, doprawić solą i pieprzem oraz mieloną papryką. Farsz nakładać na kapelusze pieczarek. Grillować ok. 15 minut.

Porady

Pieczarki można również grillować w piekarniku kuchenki.

Komentarze

Podobne przepisy