Połączenie oscypka z pieczarkami jest idealne. Polecam :-)
50 min
Składniki:
500 gr pieczarek z dużymi kapeluszami
½ czerwonej papryki
3 parówki wieprzowe
2 łyżki sosu słodko-pikantny Tao Tao
100 gr oscypka
Sól, pieprz, czosnek w płatach do smaku
1 łyżka oleju rzepakowego
Faszerowane pieczarki pod oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z pieczarek oddzielić kapelusz od nóżek. Kapelusze obrać ze skórek. Z obu stron posolić, popieprzyć i przyprawić czosnkiem w płatkach.
2.Nóżki pokroić na drobno razem z umytą papryką. Z parówek usunąć folię i również pokroić na drobno. Oscypek zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3.Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojone pieczarki, paprykę, dusić do miękkości. Pod koniec parówki. Do mieszanki dodać sos słodko-pikantny, dobrze wymieszać. Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Wszystkie pieczarki posypać oscypkiem i zapiec 20 minut w nagrzanym do 200stC piekarniku funkcja góra-dół.
Komentarze