Faszerowane pieczarki pod oscypkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Połączenie oscypka z pieczarkami jest idealne. Polecam :-)

  • 50 min

Składniki:

  • 500 gr pieczarek z dużymi kapeluszami
    ½ czerwonej papryki
    3 parówki wieprzowe
    2 łyżki sosu słodko-pikantny Tao Tao
    100 gr oscypka
    Sól, pieprz, czosnek w płatach do smaku
    1 łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowane pieczarki pod oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pieczarek oddzielić kapelusz od nóżek. Kapelusze obrać ze skórek. Z obu stron posolić, popieprzyć i przyprawić czosnkiem w płatkach.
  • 2. Nóżki pokroić na drobno razem z umytą papryką. Z parówek usunąć folię i również pokroić na drobno. Oscypek zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Olej rozgrzać na patelni, dodać pokrojone pieczarki, paprykę, dusić do miękkości. Pod koniec parówki. Do mieszanki dodać sos słodko-pikantny, dobrze wymieszać. Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Wszystkie pieczarki posypać oscypkiem i zapiec 20 minut w nagrzanym do 200stC piekarniku funkcja góra-dół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować