Faszerowane pieczarki ala mielone

4.5 (185 ocen)

Te pieczarki to prosta alternatywa na kotlety mielone.

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowego)
    1 duża cebula
    jajko
    czerstwa bułka
    bułka tarta
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane pieczarki ala mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy jajo, namoczoną w mleku bułkę i oczywiście mięso mielone. Wyrabiamy jak na kotlety mielone. Doprawiamy dolą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki solimy. Na każdą z pieczarek nakładamy kulkę mięsa. Następnie całość obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
  • 3. Do garnka wlewamy odrobinę wody i dusimy faszerowane pieczarki. Po 10 -15 min sprawdzamy czy są gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować