Faszerowane pieczarki

4.5 (170 ocen)

  • 35 min

Podaje je jako przystawkę na domowych imprezach.

  • 35 min

Składniki:

  • Pieczarki 10-12 sztuk
    10dag żółtego sera
    2 jajka na twardo
    natka pietruszki
    główka cebuli
    3-4 ząbki czosnku
    masło lub olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pozbawiany korzonków, obieramy ze skórki (do szybszego upieczenia). Korzonki kroimy w kostkę, podsmażamy z cebulą i czosnkiem. Dodajemy starte wcześniej ugotowane na twardo jaja, ser, natkę, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki. Na każdą pieczarkę kładziemy odrobinę masła lub polewamy olejem, posypujemy serem. Układamy w naczynku żaroodpornym przygotowane pieczarki, pieczemy 15-20minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować