faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki obiad i fajna odmiana od schabowego. Potrzebujemy w zasadzie trzech składników i gotowe! Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • 7 duuużych pieczarek
    300 g mięsa mielonego
    1 jajko
    1 mała cebula
    czosek
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    oregano
    żółty ser
    szczypiorek

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy (można też obrać ze skóry), odrywamy nóżki.
  • 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy do mięsa, dodajemy przyprawy i jajko, mieszamy. Nadziewamy pieczarki.
  • 3. Pieczemy w piekarniku około 30 minut, po tym czasie przykrywamy żółtym serem i pieczemy aż się stopi. Podajemy posypane szczypiorkiem, dobrze smakują polane sosem czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy