FASZEROWANE PIECZARKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

Efekt mojej wczorajszej nudy :)

  • 40 min

Składniki:

  • 12 dużych pieczarek
    1/4 kg mielonej łopatki
    ser camembert
    6 plasterków szynki
    ser żółty
    1 jajko
    5 łyżek bułki tartej
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól i pieprz do smaku
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy wycinamy nóżki.
  • 2. Łopatkę mielimy razem z nóżkami pieczarek, następnie podsmażamy na oleju. Gdy mięso ostygnie wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawiamy do smaku - wyrabiamy jak na kotlety mielone.
  • 3. Plasterki szynki przecinamy na pół i w każdy plasterek zawijamy po kawałku sera camembert.
  • 4. Surowe pieczarki faszerujemy roladką szynki i sera wszystko przykrywamy kulką mięsa mielonego, posypujemy serem żółtym, układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem masła i zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy