Faszerowane papryki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dla wielbicieli szpinaku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka: 4 sztuki
    - mięso dowolne, ugotowane: 300 gramów
    - szpinak mrożony: 300 gramów
    - czosnek (ząbki): 3 sztuki
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka

Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce. Szpinak rozmrozić na suchej patelni i dokładnie odparować. W między czasie dodać do niego rozgniecione ząbki czosnku i doprawić. Dodać zmielone mięso i chwilę razem podsmażyć, ciągle mieszając. Papryki umyć, odkroić górę i wyjąć ziarenka i białe części. Każdą paprykę nadziewać mieszanką mięsa i szpinaku. Przykryć górną warstwą. Włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać ciepłe.

Komentarze

Podobne przepisy